Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
75 min.
75 min.
Prosty przepis na udka z kurczaka – w trakcie grillowania należy smarować je masłem z czosnkiem i pietruszką. To sprawia, że udka są chrupiące i wprost rozpływają się w ustach.
Składniki:
- 8 udek z kurczaka wraz ze skórą
- 130 g masła
- 2 łyżki czosnku granulowanego
- natka pietruszki do smaku
Przygotowanie:
1Grill rozgrzać do średniej temperatury. Masło stopić i wymieszać z czosnkiem i pietruszką.
2Udka umieścić na ruszcie, posmarować masłem. Piec przez około godzinę, co 10 minut odwracając i smarując masłem, aż mięso z łatwością będzie odchodzić od kości, a wypływające soki będą przejrzyste.
Porcja dla:
4 osób