Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Pyszna i prosta potrawa na różne okazje – soczysta, miękka cielęcina duszona z pomidorami, papryką, z dużą ilością bazylii.
Składniki:
- 600 g cielęciny
- 2 łyżki masła
- 3 pomidory
- 1 cebula
- 2 czerwone papryki
- 2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
- 1 pęczek bazylii, posiekany
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w małą kostkę.
2W garnku rozpuścić masło i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.
3Pomidory i cebulę pokroić w kostkę, paprykę w paski.
4Do mięsa dodać cebulę i paprykę, smażyć przez kilka minut. Dodać pomidory, wymieszać, smażyć przez kilka minut. Dodać czosnek i bazylię, przykryć i dusić przez kilka minut.
5Doprawić solą i pieprzem, wymieszać i podawać.
Porcja dla:
4 osób