Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
50 min.

Szukacie czegoś nowego? Oto smaczna inspiracja na dodatek do dań. Słodko-kwaśna duszona modra kapusta z jabłkami. Spróbujcie!

Składniki:

  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 500 g czerwonej kapusty, poszatkowanej
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 kwaśne jabłka, obrane i pokrojone na plasterki
  • 2 łyżki wody

Przygotowanie:

1W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę i kapustę, smażyć, aż kapusta zmięknie.

2Dodać jabłka i wodę, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić przez około 25 minut.

3Cukier wymieszać z octem i dodać do kapusty. Gotować jeszcze przez 5-6 minut.

Porcja dla:

3 osób