Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Szukacie czegoś nowego? Oto smaczna inspiracja na dodatek do dań. Słodko-kwaśna duszona modra kapusta z jabłkami. Spróbujcie!
Składniki:
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 500 g czerwonej kapusty, poszatkowanej
- 1 cebula, posiekana
- 2 kwaśne jabłka, obrane i pokrojone na plasterki
- 2 łyżki wody
Przygotowanie:
1W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę i kapustę, smażyć, aż kapusta zmięknie.
2Dodać jabłka i wodę, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić przez około 25 minut.
3Cukier wymieszać z octem i dodać do kapusty. Gotować jeszcze przez 5-6 minut.
Porcja dla:
3 osób