Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Czas gotowania:
90 min.
90 min.
Całkowity czas:
150 min.
150 min.
Taki faszerowany kurczak przypadnie do gustu niejednemu smakoszowi.
Składniki:
- 1,5 kg kurczaka
- 1 pojedynczy filet z kurczaka
- 50 dag podrobów drobiowych
- 2 czerstwe kajzerki
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
Przygotowanie:
1Z kurczaka zdejmujemy skórę. Zaszywamy otwory po skrzydełkach, udkach i szyi. Oprószamy papryką i solą. Schładzamy około 30 minut.
2Farsz: bułki namaczamy w mleku, odciskamy. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Z kurczaka usuwamy kości i mięso, mielimy z filetem i podrobami. Dodajemy cebulę i bułkę. Wbijamy jajko, mieszamy. Doprawiamy solą ,pieprzem, cukrem i chili.
3Skórę nadziewamy farszem. Zaszywamy otwór i gotujemy w bulionie około 90 minut.
Porcja dla:
5 osób