Czas przygotowania:
30 min.
Czas gotowania:
90 min.
Całkowity czas:
150 min.

Taki faszerowany kurczak przypadnie do gustu niejednemu smakoszowi.

Składniki:

  • 1,5 kg kurczaka
  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • 50 dag podrobów drobiowych
  • 2 czerstwe kajzerki
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka

Przygotowanie:

1Z kurczaka zdejmujemy skórę. Zaszywamy otwory po skrzydełkach, udkach i szyi. Oprószamy papryką i solą. Schładzamy około 30 minut.

2Farsz: bułki namaczamy w mleku, odciskamy. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Z kurczaka usuwamy kości i mięso, mielimy z filetem i podrobami. Dodajemy cebulę i bułkę. Wbijamy jajko, mieszamy. Doprawiamy solą ,pieprzem, cukrem i chili.

3Skórę nadziewamy farszem. Zaszywamy otwór i gotujemy w bulionie około 90 minut.

Porcja dla:

5 osób