Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Bób najlepiej smakuje mi podany na talerzyku, lekko osolony, ale wybornie wręcz sprawdza się również jako dodatek do mięs.
Składniki:
- 200 g bobu
- 1 pęczek koperku
- 4 pojedyncze piersi drobiowe
- 1 łyżka tymianku
- przyprawa do grilla
Przygotowanie:
1Bób opłukać i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie z 2/3 pęczka koperku. Obrać bób z łupinek.
2Resztę koperku drobno posiekać.
3Piersi kurze opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, lekko roztłuc tłuczkiem do mięsa, a następnie natrzeć czosnkiem, posypać do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i przyprawą grillową.
4Piec mięso na rozgrzanym grillu ok. 7 min. na każdym boku, aż się zarumieni.
5Na talerzu ułożyć bób, listki mięty, upieczoną pierś, posypać posiekanym koperkiem i udekorować pomidorkami koktajlowymi.
Porcja dla:
4 osób