Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
220 min.
220 min.
Wszyscy w mojej rodzinie uwielbiają to danie więc dość często je przyrządzam – usmażone na złoto soczyste mięso z kurczaka w pikantnym naleśnikowym cieście. Polecam!
Składniki:
- 600 g piersi z kurczaka
- sól i pieprz
- przyprawa do drobiu
- 2 jajka
- 2 łyżki musztardy miodowej
Przygotowanie:
1Filety opłukać i osuszyć. Pokroić na duże kawałki, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Wstawić do lodówki na 30 minut.
2Do miski wbić jajka i wymieszać z musztardą, mąką, czosnkiem. Doprawić solą, pieprzem i maggi.
3Do ciasta włożyć kawałki kurczaka, dokładnie wymieszać, przykryć i odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
4W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i smażyć kawałki kurczaka z wszystkich stron na złoto. Przekładać na papierowy ręcznik aby odsączyć z tłuszczu.
Porcja dla:
4 osób