Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
220 min.

Wszyscy w mojej rodzinie uwielbiają to danie więc dość często je przyrządzam – usmażone na złoto soczyste mięso z kurczaka w pikantnym naleśnikowym cieście. Polecam!

Składniki:

  • 600 g piersi z kurczaka
  • sól i pieprz
  • przyprawa do drobiu
  • 2 jajka
  • 2 łyżki musztardy miodowej

Przygotowanie:

1Filety opłukać i osuszyć. Pokroić na duże kawałki, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Wstawić do lodówki na 30 minut.

2Do miski wbić jajka i wymieszać z musztardą, mąką, czosnkiem. Doprawić solą, pieprzem i maggi.

3Do ciasta włożyć kawałki kurczaka, dokładnie wymieszać, przykryć i odstawić na 2-3 godziny do lodówki.

4W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i smażyć kawałki kurczaka z wszystkich stron na złoto. Przekładać na papierowy ręcznik aby odsączyć z tłuszczu.

Porcja dla:

4 osób