Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Proste i delikatne w smaku kanapeczki z chrupiących smażonych grzanek z watróbką i ogórkami konserwowymi.
Składniki:
- 200 g watróbki drobiowej
- 1 łyżka mąki
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki + 2 łyżki masła
- 4 kromki chleba
- 2 ząbki czosnku
- 2-3 ogórki konserwowe
- koperek do smaku
Przygotowanie:
1Wątróbkę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Obtoczyć w mące i usmażyć na maśle. Oprószyć solą i pieprzem.
2Chleb pokroić na 8 trójkątów. Posmarować masłem z obu stron i usmażyć na rumiano. Odłożyć do przestygnięcia, a następnie natrzeć czosnkiem.
3Ogórki pokroić w plasterki. Na każdy trójkąt nakładać kawałek wątróbki i plasterki ogórka, posypać koperkiem.
Porcja dla:
4 osób