Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Proste i delikatne w smaku kanapeczki z chrupiących smażonych grzanek z watróbką i ogórkami konserwowymi.

Składniki:

  • 200 g watróbki drobiowej
  • 1 łyżka mąki
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki + 2 łyżki masła
  • 4 kromki chleba
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • koperek do smaku

Przygotowanie:

1Wątróbkę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Obtoczyć w mące i usmażyć na maśle. Oprószyć solą i pieprzem.

2Chleb pokroić na 8 trójkątów. Posmarować masłem z obu stron i usmażyć na rumiano. Odłożyć do przestygnięcia, a następnie natrzeć czosnkiem.

3Ogórki pokroić w plasterki. Na każdy trójkąt nakładać kawałek wątróbki i plasterki ogórka, posypać koperkiem.

Porcja dla:

4 osób