Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
120 min.
120 min.
Całkowity czas:
140 min.
140 min.
Aromatyczny gulasz z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pomidorów i czerwonej fasoli. Najlepiej smakuje z pieczywem pszennym lub tortillą.
Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 1 łyżka oregano
- 1 łyżka bazylii
- olej do smażenia
- 4 cebule, posiekane
- 4 ząbki czosnku, posiekane
- szczypta kuminu rzymskiego
Przygotowanie:
1Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć oregano i bazylią.
2Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę z czosnkiem. Dodać kumin, słodką paprykę i chili. Przełożyć do garnka.
3Na patelni obsmażyć kawałki mięsa i dodać do garnka. Dodać fasolę, pomidory z puszki i suszone. W szklance wrzątku rozpuścić kostkę rosołową i wlać do garnka. Przykryć i dusić przez około 2 godziny, od czasu do czasu mieszając.
Porcja dla:
8 osób