Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
120 min.
Całkowity czas:
140 min.

Aromatyczny gulasz z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pomidorów i czerwonej fasoli. Najlepiej smakuje z pieczywem pszennym lub tortillą.

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 1 łyżka oregano
  • 1 łyżka bazylii
  • olej do smażenia
  • 4 cebule, posiekane
  • 4 ząbki czosnku, posiekane
  • szczypta kuminu rzymskiego

Przygotowanie:

1Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć oregano i bazylią.

2Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę z czosnkiem. Dodać kumin, słodką paprykę i chili. Przełożyć do garnka.

3Na patelni obsmażyć kawałki mięsa i dodać do garnka. Dodać fasolę, pomidory z puszki i suszone. W szklance wrzątku rozpuścić kostkę rosołową i wlać do garnka. Przykryć i dusić przez około 2 godziny, od czasu do czasu mieszając.

Porcja dla:

8 osób