Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
40 min.

Pyszne i proste danie dla wielbicieli aromatycznych mięs – jagnięcina duszona w czerwonym winie z dodatkiem rozmarynu.

Składniki:

  • 600 g udźca jagnięcego
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina
  • 1 łyżeczka rozmarynu

Przygotowanie:

1Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić w plastry o grubości 2-2,5 cm. Lekko rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem.

2Na patelni stopić masło i smażyć mięso przez kilka minut z obu stron.

3Dodać wino i rozmaryn, dusić przez około 25-30 minut, aż mięso będzie miękkie.

Porcja dla:

4 osób