Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Pyszne i proste danie dla wielbicieli aromatycznych mięs – jagnięcina duszona w czerwonym winie z dodatkiem rozmarynu.
Składniki:
- 600 g udźca jagnięcego
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki masła
- 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina
- 1 łyżeczka rozmarynu
Przygotowanie:
1Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić w plastry o grubości 2-2,5 cm. Lekko rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem.
2Na patelni stopić masło i smażyć mięso przez kilka minut z obu stron.
3Dodać wino i rozmaryn, dusić przez około 25-30 minut, aż mięso będzie miękkie.
Porcja dla:
4 osób