Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

Sycące i pełnowartościowe danie na śniadanie lub lunch – podsmażone pomidory, papryka, cebula i pieczarki w masie jajecznej. Stopień wysmażenia jajecznicy zależy od upodobania.

Składniki:

  • 3 jajka
  • 4 pieczarki, pokrojone w plasterki
  • 1/4 zielonej papryki, pokrojonej w kostkę
  • 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
  • 1/2 cebuli, pokrojonej w kostkę

Przygotowanie:

1Jajka roztrzepać w misce.

2Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki, aż puszczą sok. Dodać wszystkie warzywa i smażyć, cały czas mieszając, aż zmiekną.

3Warzywa zalać jajkami, doprawić solą i pieprzem. Smażyć, mieszając, aż jajka uzyskają pożądaną konsystencję.

4Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Porcja dla:

2 osób