Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Sycące i pełnowartościowe danie na śniadanie lub lunch – podsmażone pomidory, papryka, cebula i pieczarki w masie jajecznej. Stopień wysmażenia jajecznicy zależy od upodobania.
Składniki:
- 3 jajka
- 4 pieczarki, pokrojone w plasterki
- 1/4 zielonej papryki, pokrojonej w kostkę
- 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
- 1/2 cebuli, pokrojonej w kostkę
Przygotowanie:
1Jajka roztrzepać w misce.
2Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki, aż puszczą sok. Dodać wszystkie warzywa i smażyć, cały czas mieszając, aż zmiekną.
3Warzywa zalać jajkami, doprawić solą i pieprzem. Smażyć, mieszając, aż jajka uzyskają pożądaną konsystencję.
4Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
Porcja dla:
2 osób