Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
70 min.
70 min.
Bardzo prosta i zdrowa potrawa, która może być dodatkiem do dania głównego, albo daniem samym w sobie podawanym z pieczywem lub ziemniakami.
Składniki:
- 0,5 kg kiszonej kapusty
- 1 duża czerwona papryka pokrojona w paski
- 1 cebula pokrojona w piórka
- 1 łyżka tłuszczu (opcjonalnie)
- 1 liść laurowy
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka kminku (może być mielony)
- pieprz
Przygotowanie:
1Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i dodajemy tyle wody, by lekko przykryła kapustę.
2Dusimy do miękkości i odparowania nadmiaru wody (ok. godzinę).
3Doprawiamy jedynie pieprzem.
Porcja dla:
2 osób