Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
60 min.
Całkowity czas:
70 min.

Bardzo prosta i zdrowa potrawa, która może być dodatkiem do dania głównego, albo daniem samym w sobie podawanym z pieczywem lub ziemniakami.

Składniki:

  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • 1 duża czerwona papryka pokrojona w paski
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • 1 łyżka tłuszczu (opcjonalnie)
  • 1 liść laurowy
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka kminku (może być mielony)
  • pieprz

Przygotowanie:

1Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i dodajemy tyle wody, by lekko przykryła kapustę.

2Dusimy do miękkości i odparowania nadmiaru wody (ok. godzinę).

3Doprawiamy jedynie pieprzem.

Porcja dla:

2 osób