Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Wszyscy w rodzinie uwielbiają ten dodatek do obiadu – z ziemniakami, ryżem czy mięsem – nigdy się nie nudzi!
Składniki:
- 1/2 główki młodej modrej kapusty
- 4 łyżki masła klarowanego
- 1 duża cebula, posiekana
- sól i pieprz do smaku
- szczypta cukru
Przygotowanie:
1Kapustę opłukać i poszatkować.
2W garnku zagotować niewielką ilość wody, wrzucić kapustę i zblanszować. Odsączyć.
3Na patelni roztopić masło i podsmażyć cebulę. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać kapustę i dusić, aż zmięknie, od czasu do czasu podlewając wodą. Doprawić w razie konieczności cukrem, solą i pieprzem.
Porcja dla:
6 osób