Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
40 min.

Wszyscy w rodzinie uwielbiają ten dodatek do obiadu – z ziemniakami, ryżem czy mięsem – nigdy się nie nudzi!

Składniki:

  • 1/2 główki młodej modrej kapusty
  • 4 łyżki masła klarowanego
  • 1 duża cebula, posiekana
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypta cukru

Przygotowanie:

1Kapustę opłukać i poszatkować.

2W garnku zagotować niewielką ilość wody, wrzucić kapustę i zblanszować. Odsączyć.

3Na patelni roztopić masło i podsmażyć cebulę. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać kapustę i dusić, aż zmięknie, od czasu do czasu podlewając wodą. Doprawić w razie konieczności cukrem, solą i pieprzem.

Porcja dla:

6 osób