Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Pyszne, zdrowe i proste do przygotowania. Pilaw z kaszki bulgur z boczniakami będzie wspaniałym dodatkiem do obiadu.
Składniki:
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 250 g boczniaków
- 1/4 łyżeczki oregano
- 1/4 łyżeczki majeranku
- 1 szklanka kaszki bulgur
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Cebulę posiekać i usmażyć na maśle.
2Grzyby pokroić w plasterki i dodać do cebuli, smażyć przez kilka minut.
3Dodać przyprawy i bulgur, smażyć, cały czas mieszając przez 2 minuty. Całość zalać wodą, przykryć i gotować przez 10-15 minut, aż bulgur zmięknie.
Porcja dla:
4 osób