Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Pyszne, zdrowe i proste do przygotowania. Pilaw z kaszki bulgur z boczniakami będzie wspaniałym dodatkiem do obiadu.

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 250 g boczniaków
  • 1/4 łyżeczki oregano
  • 1/4 łyżeczki majeranku
  • 1 szklanka kaszki bulgur
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Cebulę posiekać i usmażyć na maśle.

2Grzyby pokroić w plasterki i dodać do cebuli, smażyć przez kilka minut.

3Dodać przyprawy i bulgur, smażyć, cały czas mieszając przez 2 minuty. Całość zalać wodą, przykryć i gotować przez 10-15 minut, aż bulgur zmięknie.

Porcja dla:

4 osób