Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Zdrowy posiłek na ciepło – jaglanka z warzywami. Smaczna, bezglutenowa, a najlepiej dodać warzywa sezonowe.

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 kalarepa, pokrojona w kostkę
  • 1 marchewka, starta na małych oczkach
  • 3 zielone cebulki, posiekane
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Kaszę jaglaną porządnie opłukać na sicie. Gotować w bulionie przez 5 minut.

2Dodać posiekaną kalarepę, przykryć i gotować przez 10 minut na małym ogniu.

3W międzyczasie zetrzeć marchewkę i posiekać cebulkę, dodać do gotującej się kaszy.

4Na koniec dodać olej, sól i pieprz.

Porcja dla:

4 osób