Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Zdrowy posiłek na ciepło – jaglanka z warzywami. Smaczna, bezglutenowa, a najlepiej dodać warzywa sezonowe.
Składniki:
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- 1 kalarepa, pokrojona w kostkę
- 1 marchewka, starta na małych oczkach
- 3 zielone cebulki, posiekane
- 3 łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Kaszę jaglaną porządnie opłukać na sicie. Gotować w bulionie przez 5 minut.
2Dodać posiekaną kalarepę, przykryć i gotować przez 10 minut na małym ogniu.
3W międzyczasie zetrzeć marchewkę i posiekać cebulkę, dodać do gotującej się kaszy.
4Na koniec dodać olej, sól i pieprz.
Porcja dla:
4 osób