Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Tradycyjny przepis na aromatyczną białą kiełbasę pieczoną w majeranku. Polecam na świąteczne śniadanie!
Składniki:
- 8 pęt białej kiełbasy
- 2 duże cebule
- olej do smażenia
- 4 łyżeczki majeranku
- 2 łyżki sklarowanego masła
- pieprz
Przygotowanie:
1Kiełbasę umyć i gotować przez 10 minut we wrzątku.
2Cebulę pokroić w grube plastry i lekko zrumienić na oleju.
3Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C.
4Rozpuścić 2 łyżki sklarowanego masła w rondelku i dodać 4 łyżeczki majeranku.
5Ugotowaną kiełbasę przełożyć do brytfanki podlanej 3 łyżkami oleju, dodać na wierzch cebulę i polać masłem z majerankiem.
6Piec przez 25-30 minut.
7Podawać gorącą ze świeżym chrzanem.
Porcja dla:
8 osób