Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
18 min.
Całkowity czas:
33 min.

Plasterki kiełbasy i młoda brukselka smażone z czerwoną cebulą – to sycące danie główne. Podaję je z makaronem zapiekanym z żółtym serem i kromkami chleba francuskiego. Nawet dzieci je uwielbiają! Mój mąż lubi jeść to danie z pikantną musztardą.

Składniki:

  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 450 g kiełbasy, pokrojonej w 1 cm kawałki
  • 1 czerwona cebula, drobno posiekana
  • 400 g młodej brukselki, przekrojonej na połówki
  • 1 szczypta soli i czarnego mielonego pieprzu do smaku

Przygotowanie:

1Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu. Dodać kiełbasę i cebulę. Smażyć, mieszając, aż cebula się zeszkli, 8 do 10 minut. Dodać brukselkę i smażyć jeszcze 10 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Porcja dla:

4 osób