Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
200 min.

Pyszne krewetki. Przepis przywiozłam z Danii. Wystarczą świeże krewetki, sól, pieprz i czosnek i gotowe!

Składniki:

  • 16 obranych świeżych krewetek
  • 10 łyżek oleju
  • pół łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

1Umyj i osusz krewetki.

2Wymieszaj olej z pieprzem i solą oraz wyciśniętym czosnkiem.

3Zanurz krewetki w przygotowanym oleju wstaw do lodówki na około 3 godziny.

4Rozgrzej grill ogrodowy, osącz krewetki z marynaty.

5Grilluj krewetki na tacce do grillowania przez około 8-10 minut, co jakiś czas obracając.

6Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. sosem barbecue.

7SMACZNEGO!!!

Porcja dla:

4 osób