Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
200 min.
200 min.
Pyszne krewetki. Przepis przywiozłam z Danii. Wystarczą świeże krewetki, sól, pieprz i czosnek i gotowe!
Składniki:
- 16 obranych świeżych krewetek
- 10 łyżek oleju
- pół łyżeczki pieprzu
- 2 łyżeczki soli
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
1Umyj i osusz krewetki.
2Wymieszaj olej z pieprzem i solą oraz wyciśniętym czosnkiem.
3Zanurz krewetki w przygotowanym oleju wstaw do lodówki na około 3 godziny.
4Rozgrzej grill ogrodowy, osącz krewetki z marynaty.
5Grilluj krewetki na tacce do grillowania przez około 8-10 minut, co jakiś czas obracając.
6Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. sosem barbecue.
7SMACZNEGO!!!
Porcja dla:
4 osób