Czas przygotowania:
30 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
60 min.

Zwykłe kotlety mielone nie będą już takie zwykłe po dodaniu kapusty i pieczarek. Najlepiej podawać z ziemniakami i obiad gotowy!

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 150 g pieczarek
  • 150 g młodej kapusty
  • 250 g mielonego mięsa

Przygotowanie:

1Cebulę pokroić w małą kostkę i zeszklić na maśle.

2Pieczarki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

3Młodą kapustę poszatkować i poddusić na patelni doprawiając solą i pieprzem.

4Do mielonego mięsa dodać podsmażoną cebulkę, pieczarki, kapustę i jajko. Składniki dobrze wymieszać. Doprawić do smaku.

5Z powstałej masy uformować małe, okrągłe kotleciki. Kotleciki obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju aż się zarumienią.

Porcja dla:

4 osób