Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
60 min.
60 min.
Zwykłe kotlety mielone nie będą już takie zwykłe po dodaniu kapusty i pieczarek. Najlepiej podawać z ziemniakami i obiad gotowy!
Składniki:
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 150 g pieczarek
- 150 g młodej kapusty
- 250 g mielonego mięsa
Przygotowanie:
1Cebulę pokroić w małą kostkę i zeszklić na maśle.
2Pieczarki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
3Młodą kapustę poszatkować i poddusić na patelni doprawiając solą i pieprzem.
4Do mielonego mięsa dodać podsmażoną cebulkę, pieczarki, kapustę i jajko. Składniki dobrze wymieszać. Doprawić do smaku.
5Z powstałej masy uformować małe, okrągłe kotleciki. Kotleciki obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju aż się zarumienią.
Porcja dla:
4 osób