Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Ciekawy przepis na obiad! Pyszne i proste placki z dorsza, ziemniaków, sera i smażonej cebuli. Lubią je dzieci!
Składniki:
- 500 g ziemniaków
- 500 g filetu z dorsza
- 1 pęczek świeżej natki pietruszki
- 2 łyżki słodkiej musztardy
- 2 łyżki masła
- 1 cebula, posiekana
Przygotowanie:
1Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać i pokroić w drobną kostkę.
2Rybę zmiksować w blenderze (na funkcji pulsacyjnej) albo drobno posiekać.
3Rybę wymieszać z ziemniakami, posiekaną natką i musztardą.
4Cebulę podsmażyć na maśle, dodać do ziemniaków i ryby. Dodać starty ser i jajko, dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
5Z masy formować kotleciki, obtaczać w mące i smażyć 3-4 minuty na każdej stronie.
Porcja dla:
6 osób