Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
65 min.
65 min.
Kolorowe roladki mięsne z warzywami – z piersi kurczaka. Najlepiej prezentują się pokrojone w grube plastry.
Składniki:
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka
- zioła prowansalskie
- ½ czerwonej papryki
- ½ żółtej papryki
- 2 ogórki konserwowe
Przygotowanie:
1Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i rozbić, tak aby dało się zawinąć w roladki. Oprószyć przyprawami i odstawić na 15 minut.
2Warzywa pokroić w słupki.
3Rozgrzać piekarnik do 180°C.
4Na piersiach kurczaka położyć po plasterku żółtego, sera a następnie układać pokrojone warzywa: po pasku kolorowej papryki, marchewkę i ogórka konserwowego i zawijać w rulony.
5Roladki spinać wykałaczkami, aby nie rozpadły się podczas gotowania.
6Mięso włożyć do brytfanki i zalać bulionem, dusić przez 10 minut na średnim ogniu. Podduszone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez około 20 minut.
Porcja dla:
4 osób