Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
To świetna propozycja dla niejadków i dzieci, które nie lubią warzyw. Kiedy będą pałaszować te kotleciki, nawet się nie zorientują, że w środku jest marchewka, cukinia i ziemniak! Najlepiej smakują z keczupem, w którym się je macza.
Składniki:
- 2 marchewki, obrane i starte
- 1 cukinia, umyta i starta
- 1 ziemniak, umyty i starty
- 1 jajko
- 200 g startego żółtego sera
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 200 C.
2W średniej misce wymieszać starte warzywa z jajkiem, serem i oliwą. Doprawić solą i pieprzem.
3Formować w dłoniach kotleciki i układać na blasze lub w naczyniu żaroodpornym. Piec przez 10 minut, wyjąć z piekarnika, odwrócić na drugą stronę i piec jeszcze przez 10 minut.
Porcja dla:
4 osób