Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

To świetna propozycja dla niejadków i dzieci, które nie lubią warzyw. Kiedy będą pałaszować te kotleciki, nawet się nie zorientują, że w środku jest marchewka, cukinia i ziemniak! Najlepiej smakują z keczupem, w którym się je macza.

Składniki:

  • 2 marchewki, obrane i starte
  • 1 cukinia, umyta i starta
  • 1 ziemniak, umyty i starty
  • 1 jajko
  • 200 g startego żółtego sera
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 200 C.

2W średniej misce wymieszać starte warzywa z jajkiem, serem i oliwą. Doprawić solą i pieprzem.

3Formować w dłoniach kotleciki i układać na blasze lub w naczyniu żaroodpornym. Piec przez 10 minut, wyjąć z piekarnika, odwrócić na drugą stronę i piec jeszcze przez 10 minut.

Porcja dla:

4 osób