Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Drób z owocami egzotycznymi to bardzo smakowite połączenie – tym razem przyrządziłam kurczaka z ananasem. Pycha!

Składniki:

  • 1 cały kurczak
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki + 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki wina
  • 1/2 łyżeczki tymianku

Przygotowanie:

1Z kurczaka usunąć kości i pokroić na kawałki. Obtoczyć w mące i obsmażyć na maśle.

2Dodać wino, doprawić solą i pieprzem oraz ziołami. Przykryć i dusić przez 10 minut.

3Ananasa obrać i pokroić w kawałki, dodać cukier i wymieszać. Dodać do kurczaka i dusić przez 5 minut.

Porcja dla:

4 osób