Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
25 min.
25 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
To bardzo prosty przepis, a danie doskonałe na obiad w ciągu pracowitego tygodnia. Kurczaka smaży się na patelni z boczkiem i cebulą. Podawać z sałatką, ziemniakami, ryżem albo z makaronem.
Składniki:
- 1 łyżeczka świeżej posiekanej natki pietruszki
- 2 cebule, posiekane
- 250 g boczku pokrojonego w kostkę
- 4 filety z piersi kurczaka
Przygotowanie:
1Boczek smażyć na teflonowej patelni na średnim ogniu przez 5 minut.
2Dodać posiekaną cebulę i smażyć przez 5 minut (dodać 1 łyżkę oliwy jeśli cebula za bardzo wyschnie).
3Dodać filety z kurczaka. Smażyć na małym ogniu przez 15 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Porcja dla:
4 osób