Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
25 min.
Całkowity czas:
35 min.

To bardzo prosty przepis, a danie doskonałe na obiad w ciągu pracowitego tygodnia. Kurczaka smaży się na patelni z boczkiem i cebulą. Podawać z sałatką, ziemniakami, ryżem albo z makaronem.

Składniki:

  • 1 łyżeczka świeżej posiekanej natki pietruszki
  • 2 cebule, posiekane
  • 250 g boczku pokrojonego w kostkę
  • 4 filety z piersi kurczaka

Przygotowanie:

1Boczek smażyć na teflonowej patelni na średnim ogniu przez 5 minut.

2Dodać posiekaną cebulę i smażyć przez 5 minut (dodać 1 łyżkę oliwy jeśli cebula za bardzo wyschnie).

3Dodać filety z kurczaka. Smażyć na małym ogniu przez 15 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Porcja dla:

4 osób