Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
70 min.
70 min.
Bardzo prosty klops, z prostymi, niedrogimi składnikami. Polecam na ciepło na obiad, albo na zimno do kanapki.
Składniki:
- 1 kg mielonego mięsa (np. z łopatki)
- 1 kubeczek śmietany 18%
- 2 łyżki vegety
- 2 ząbki czosnku
- kminek do posypania po wierzchu (opcjonalnie)
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 180°C.
2Wymieszać wszystkie składniki w dużej misce. Przełożyć do dużej podłużnej foremki albo do 2 małych. Można posypać po wierzchu kminkiem.
3Piec klops przez około godzinę aż się ładnie przyrumieni. Kropić po przestudzeniu.
Porcja dla:
1 osoby