Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
05 min.
Całkowity czas:
20 min.

Grillowanie na gorącym kamieniu to świetny pomysł na obiad w gronie przyjaciół. Każdy będzie mógł po swojemu usmażyć sobie łososia, przegrzebki, krewetki i warzywa. Podawać z dipami do maczania.

Składniki:

  • 2 filety z łososia pokrojone w cienkie plasterki
  • 8 przegrzebków, przecięte poziomo na 4 części (jeśli są duże)
  • 12 surowych krewetek
  • ulubione warzywa, np. szparagi, cukinia, pieczarki, itp. pokrojone w plasterki
  • ulubione dipy, np. sos tatarski

Przygotowanie:

1Wszystkie składniki ułożyć na dużym półmisku.

2Rozgrzać gorący kamień na około 20 minut przed rozpoczęciem posiłku. Posypać kamień solą. Każdy z gości sam będzie sobie grillował ulubione kąski.

Porcja dla:

4 osób