Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Grillowanie na gorącym kamieniu to świetny pomysł na obiad w gronie przyjaciół. Każdy będzie mógł po swojemu usmażyć sobie łososia, przegrzebki, krewetki i warzywa. Podawać z dipami do maczania.
Składniki:
- 2 filety z łososia pokrojone w cienkie plasterki
- 8 przegrzebków, przecięte poziomo na 4 części (jeśli są duże)
- 12 surowych krewetek
- ulubione warzywa, np. szparagi, cukinia, pieczarki, itp. pokrojone w plasterki
- ulubione dipy, np. sos tatarski
Przygotowanie:
1Wszystkie składniki ułożyć na dużym półmisku.
2Rozgrzać gorący kamień na około 20 minut przed rozpoczęciem posiłku. Posypać kamień solą. Każdy z gości sam będzie sobie grillował ulubione kąski.
Porcja dla:
4 osób