Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
To proste danie z łososia jest delikatne i pełne smaku. Filet z łososia jest posmarowany marmoladą pomarańczową, zapakowany w folię aluminiową i upieczony. Podawać z ziemniakami i fasolką szparagową.
Składniki:
- 1 filet ze świeżego łososia
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki marmolady pomarańczowej
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 180°C.
2Filet z łososia ułożyć skórką do dołu na dużej płachcie foli aluminiowej (ułożonej błyszczącą stroną ku górze). Skropić go oliwą z oliwek, oprószyć solą i pieprzem i hojnie posmarować marmoladą. Zawinąć szczelnie.
3Ułożyć zawiniątko na dużej blasze do pieczenia i piec przez 20 minut. Podawać.
Porcja dla:
1 osoby