Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
25 min.

To proste danie z łososia jest delikatne i pełne smaku. Filet z łososia jest posmarowany marmoladą pomarańczową, zapakowany w folię aluminiową i upieczony. Podawać z ziemniakami i fasolką szparagową.

Składniki:

  • 1 filet ze świeżego łososia
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki marmolady pomarańczowej
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 180°C.

2Filet z łososia ułożyć skórką do dołu na dużej płachcie foli aluminiowej (ułożonej błyszczącą stroną ku górze). Skropić go oliwą z oliwek, oprószyć solą i pieprzem i hojnie posmarować marmoladą. Zawinąć szczelnie.

3Ułożyć zawiniątko na dużej blasze do pieczenia i piec przez 20 minut. Podawać.

Porcja dla:

1 osoby