Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
45 min.

Szybki, prosty, smaczny i lekki pomysł na posiłek. Choć nie brzmi na zdrowy, jest zalecany przez dietetyków.

Składniki:

  • 1 pierś kurczaka (pokrojona w paseczki)
  • zioła prowansalskie
  • przyprawa do kurczaka Kamis
  • tłuszcz do smażenia (polecam oliwę)
  • 2 łyżki musztardy (najlepiej stołowej)

Przygotowanie:

1Kurczaka wymieszać z ziołami i przyprawą (ilość wedle upodobań) i odstawić na ok. 15 minut.

2Na rozgrzaną patelnię dodać tłuszczu i smażyć kurczaka przez 7-10 minut.

3Na jedną, dużą pierś przypadają dwie płaskie łyżki musztardy. Wymieszać kurczaka z musztardą i smażyć do uzyskania zadowalającego stopnia wysmażenia.

4Smacznego!

Porcja dla:

1 osoby