Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Szybki, prosty, smaczny i lekki pomysł na posiłek. Choć nie brzmi na zdrowy, jest zalecany przez dietetyków.
Składniki:
- 1 pierś kurczaka (pokrojona w paseczki)
- zioła prowansalskie
- przyprawa do kurczaka Kamis
- tłuszcz do smażenia (polecam oliwę)
- 2 łyżki musztardy (najlepiej stołowej)
Przygotowanie:
1Kurczaka wymieszać z ziołami i przyprawą (ilość wedle upodobań) i odstawić na ok. 15 minut.
2Na rozgrzaną patelnię dodać tłuszczu i smażyć kurczaka przez 7-10 minut.
3Na jedną, dużą pierś przypadają dwie płaskie łyżki musztardy. Wymieszać kurczaka z musztardą i smażyć do uzyskania zadowalającego stopnia wysmażenia.
4Smacznego!
Porcja dla:
1 osoby