Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Coś dla małych niejadków! Pyszny soczysty melon owinięty w cieniutkie plasterki ogórka podawany z jogurtowym dipem. Wspaniałe na przyjęcie dla maluchów, które chętnie będą pomagać w zawijaniu sushi.
Składniki:
- 1 melon kantalupa
- 1 świeży ogórek
Przygotowanie:
1Melona umyć i pokroić na plastry o grubości 2 cm. Odkroić skórkę, a miąższ pokroić w równą kostkę.
2Ogórka umyć i obieraczką do warzyw pokroić wzdłuż na cieniutkie paski.
3Kostki melona zawijać w paski ogórka i spinać wykałaczkami. (Dla bezpieczeństwa lepiej obciąć ostre końcówki wykałaczek).
4Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny i natką. Podawać z sushi.
Porcja dla:
10 osób