Czas przygotowania:
20 min.
Całkowity czas:
20 min.

Coś dla małych niejadków! Pyszny soczysty melon owinięty w cieniutkie plasterki ogórka podawany z jogurtowym dipem. Wspaniałe na przyjęcie dla maluchów, które chętnie będą pomagać w zawijaniu sushi.

Składniki:

  • 1 melon kantalupa
  • 1 świeży ogórek

Przygotowanie:

1Melona umyć i pokroić na plastry o grubości 2 cm. Odkroić skórkę, a miąższ pokroić w równą kostkę.

2Ogórka umyć i obieraczką do warzyw pokroić wzdłuż na cieniutkie paski.

3Kostki melona zawijać w paski ogórka i spinać wykałaczkami. (Dla bezpieczeństwa lepiej obciąć ostre końcówki wykałaczek).

4Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny i natką. Podawać z sushi.

Porcja dla:

10 osób