Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
45 min.
45 min.
Całkowity czas:
65 min.
65 min.
Mielone ale trochę inaczej, pyszne i eleganckie.
Składniki:
- 1 większa i długa cukinia
- 400 g mięsa mielonego
- żółtko
- 2 łyżki pistacji
- 4 plasterki szynki parmeńskiej
- cebula
- czosnek
Przygotowanie:
1Cukinię kroimy na cienkie plastry wzdłuż, wrzucamy na wrzątek na 2 minuty, przekładamy do zimnej wody, odcedzamy.
2Cebulę smażymy na złoto na maśle, dodajemy czosnek.
3Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy, pokrojone drobno pistacje, cebulę z czosnkiem, pokrojoną na paski szynkę, żółtko, bułkę.
4Wyrabiamy, tworzymy kuleczki i zawijamy w cukinię.
5Układamy w rondelku.
6Zalewamy sosem i posypujemy startym serem.
7Wkładamy do piekarnika i pieczemy pół godziny.
Porcja dla:
4 osób