Czas przygotowania:
15 min.
Całkowity czas:
15 min.

Pyszna sałatka podawana w łódeczkach z ogórka. Wspaniała na letnie przyjęcie lub piknik. Łatwe i smaczne!

Składniki:

  • 4 ogórki
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 pęczek cebulki dymki
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany

Przygotowanie:

1Ogórki przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć nasiona.

2Jajka rozgnieść widelcem lub zetrzeć na tarce. Rzodkiewki zetrzeć na tarce, cebulkę posiekać.

3Rzodkiewki wymieszać z cebulką i jajkami, doprawić solą i pieprzem i połączyć ze śmietaną.

4Nadzieniem napełnić łódeczki z ogórków.

Porcja dla:

4 osób