Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Mięsista biała ryba w połączeniu z grzybami shitake i świeżym koperkiem to pyszne danie nie tylko na wyjątkowe okazje! Można go również przyrządzić na grillu.
Składniki:
- 4 steki z halibuta (po 150 g każdy)
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki mąki pszennej
- olej do smażenia
- 250 g grzybów shitake
- 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
- 1 pęczek świeżego koperku, posiekany
Przygotowanie:
1Filety oprószyć solą i pieprzem. Lekko obtoczyć w mące.
2Na patelni rozgrzać olej i ułożyć steki.
3Z grzybów odkroić nóżki, a kapelusze pokroić w cienkie plasterki. Dodać na patelnię pomiędzy steki.
4Smażyć przez 3 minuty, a następnie odwrócić. Grzyby zamieszać, aby się równo smażyły. Dodać czosnek i smażyć przez kolejne 3 minuty.
5Przed podaniem posypać koperkiem.
Porcja dla:
4 osób