Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Moja marynowana papryka jest bardzo prosta a przy tym bardzo smaczna. Papryka może być dowolna słodka (czerwona, żółta, zielona) i kroimy ją tak jak lubimy najbardziej, czyli albo w drobne paski, albo w większe kawałki. Cebula najładniej wygląda krojona w piórka.
Składniki:
- 2 kg papryki, pokrojonej w paski
- 0,5 kg cebuli, pokrojonej w piórka
- 3-4 liście laurowe
- ziele angielskie
Przygotowanie:
1Wszystkie składniki na zalewę zagotować.
2Paprykę sparzyć wrzątkiem i wrzucić do gorącej zalewy.
3Dodać cebulę, zamieszać.
4Przełożyć paprykę z cebulą i zalewą do gorących słoików i pasteryzować 5-10 minut od zagotowania.
Porcja dla:
4 osób