Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
35 min.

Moja marynowana papryka jest bardzo prosta a przy tym bardzo smaczna. Papryka może być dowolna słodka (czerwona, żółta, zielona) i kroimy ją tak jak lubimy najbardziej, czyli albo w drobne paski, albo w większe kawałki. Cebula najładniej wygląda krojona w piórka.

Składniki:

  • 2 kg papryki, pokrojonej w paski
  • 0,5 kg cebuli, pokrojonej w piórka
  • 3-4 liście laurowe
  • ziele angielskie

Przygotowanie:

1Wszystkie składniki na zalewę zagotować.

2Paprykę sparzyć wrzątkiem i wrzucić do gorącej zalewy.

3Dodać cebulę, zamieszać.

4Przełożyć paprykę z cebulą i zalewą do gorących słoików i pasteryzować 5-10 minut od zagotowania.

Porcja dla:

4 osób