Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
45 min.
45 min.
Całkowity czas:
65 min.
65 min.
Pysznie sycąca wegetariańska przystawka – czerwona papryka faszerowana startymi ziemniakami i serem.
Składniki:
- 4 ziemniaki
- 250 g sera żółtego
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 4 czerwone papryki
Przygotowanie:
1Ziemniaki gotować przez 20-25 minut, aż będą miękkie. Przestudzić i zetrzeć na tarce.
2Ser zetrzeć, wymieszać z majonezem i ziemniakami, doprawić solą i pieprzem.
3Cebulę posiekać i usmażyć na oleju. Dodać do masy serowo-ziemniaczanej.
4Papryki przekroić wzdłuż na 3 równe części lub na połówki. Napełnić nadzieniem. Włożyć do piekarnika ustawionego na funkcję „grill” na 15-20 minut, aż ziemniaki bedą rumiane i chrupiące.
Porcja dla:
4 osób