Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
45 min.
Całkowity czas:
65 min.

Pysznie sycąca wegetariańska przystawka – czerwona papryka faszerowana startymi ziemniakami i serem.

Składniki:

  • 4 ziemniaki
  • 250 g sera żółtego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 4 czerwone papryki

Przygotowanie:

1Ziemniaki gotować przez 20-25 minut, aż będą miękkie. Przestudzić i zetrzeć na tarce.

2Ser zetrzeć, wymieszać z majonezem i ziemniakami, doprawić solą i pieprzem.

3Cebulę posiekać i usmażyć na oleju. Dodać do masy serowo-ziemniaczanej.

4Papryki przekroić wzdłuż na 3 równe części lub na połówki. Napełnić nadzieniem. Włożyć do piekarnika ustawionego na funkcję „grill” na 15-20 minut, aż ziemniaki bedą rumiane i chrupiące.

Porcja dla:

4 osób