Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Wspaniała pasta do kanapek z pieczarek, z dodatkiem cebuli i czosnku – idealna na przystawkę, ale także na śniadanie lub kolację.
Składniki:
- 250 g pieczarek
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki majonezu
Przygotowanie:
1Pieczarki i cebulę posiekać.
2Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, dodać grzyby i smażyć przez kilka minut na dużym ogniu. Dodać sól i pieprz, odstawić do przestygnięcia.
3Zmiksować w blenderze razem z czosnkiem. Dodać majonez i wymieszać – gotowe!
Porcja dla:
6 osób