Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Proste, ale pyszne! Te młode ziemniaki są tak dobre same w sobie, że nie potrzebują żadnych dodatków. Mogą być znakomitym dodatkiem do lunchu.
Składniki:
- 700 g młodych ziemniaków pokrojonych w kliny
- 4 łyżki masła
- 2 łyżeczki świeżego rozmarynu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Nagrzać piekarnik do 230°C.
2W gorącej patelni stopić masło, dodać rozmaryn, sól i pieprz. Ziemniaki pokryć równomiernie roztopionym masłem i ułożyć w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
3Piec w nagrzanym piekarniku, aż nabiorą złotego koloru, około 20 do 25 minut. Przewracać od czasu do czasu, aby przyrumieniły się ze wszystkich stron.
Porcja dla:
4 osób