Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Proste, ale pyszne! Te młode ziemniaki są tak dobre same w sobie, że nie potrzebują żadnych dodatków. Mogą być znakomitym dodatkiem do lunchu.

Składniki:

  • 700 g młodych ziemniaków pokrojonych w kliny
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżeczki świeżego rozmarynu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Nagrzać piekarnik do 230°C.

2W gorącej patelni stopić masło, dodać rozmaryn, sól i pieprz. Ziemniaki pokryć równomiernie roztopionym masłem i ułożyć w jednej warstwie na blasze do pieczenia.

3Piec w nagrzanym piekarniku, aż nabiorą złotego koloru, około 20 do 25 minut. Przewracać od czasu do czasu, aby przyrumieniły się ze wszystkich stron.

Porcja dla:

4 osób