Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Pyszna i prosta pasta do chleba na bazie sera białego z dodatkiem kiełków rzodkiewki i prażonego sezamu.
Składniki:
- 1 szklanka kiełków rzodkiewki
- 5 rzodkiewek
- 1/2 cebuli
- garść świeżych listków pokrzywy
- 3 łyżki ziaren sezamu
- 300 g półtłustego sera białego
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Kiełki i rzodkiewkę umyć i osuszyć. Rzodkiewki zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać.
2Liście pokrzywy sparzyć i drobno posiekać.
3Na suchej patelni uprażyć ziarna sezamu.
4Ser rozdrobnić widelcem i wymieszać z jogurtem. Dodać kiełki, rzodkiewkę, cebulę, pokrzywę i sezam. Doprawić do smaku, dobrze wymieszać. Podawać do kanapek.
Porcja dla:
6 osób