Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
70 min.
70 min.
Domowy pasztet z mięsa wieprzowego, aromatyczny, ziołowy. Doskonały na chlebie razowym z ogórkami kiszonymi.
Składniki:
- 150 g chleba razowego
- 1/2 szklanki bulionu warzywnego
- 1 cebula
- 100 g grzybów leśnych (prawdziwki, podgrzybki)
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 200 g mielonego mięsa wieprzowego
- 1/2 łyżeczki rozmarynu
Przygotowanie:
1Chleb zalać gorącym bulionem i odcisnąć. Cebulę posiekać, a grzyby pokroić w cienkie plasterki.
2Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i grzyby. Dodać mięso i przyprawy, wymieszać, przykryć i dusić przez 15 minut.
3Piakarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Keksówkę natłuścić i wysypać mąką. Masę przełożyć do foremki. Piec przez 40 minut.
Porcja dla:
10 osób