Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Bardzo prosta, pyszna przystawka na wszelkie przyjęcia. Można je także podawać jako dodatek do dań, np. do steka.
Składniki:
- 2 szalotki, drobno posiekane
- 2 łyżki masła
- 4 plasterki szynki parmeńskiej, drobno pokrojonej
- 250 g pieczarek
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 180 C.
2Na patelni, na maśle smażyć szalotkę przez 5 minut na średnim ogniu. Dodać drobno posiekaną szynkę i smażyć jeszcze przez 3 minuty.
3Pieczarki ułożyć blaszkami ku górze w naczyniu żaroodpornym. (Nóżki usunąć). Nakładać do środka łyżeczką farsz. Piec przez 15 minut i od razu po upieczeniu podawać.
Porcja dla:
4 osób