Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Bardzo prosta, pyszna przystawka na wszelkie przyjęcia. Można je także podawać jako dodatek do dań, np. do steka.

Składniki:

  • 2 szalotki, drobno posiekane
  • 2 łyżki masła
  • 4 plasterki szynki parmeńskiej, drobno pokrojonej
  • 250 g pieczarek

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 180 C.

2Na patelni, na maśle smażyć szalotkę przez 5 minut na średnim ogniu. Dodać drobno posiekaną szynkę i smażyć jeszcze przez 3 minuty.

3Pieczarki ułożyć blaszkami ku górze w naczyniu żaroodpornym. (Nóżki usunąć). Nakładać do środka łyżeczką farsz. Piec przez 15 minut i od razu po upieczeniu podawać.

Porcja dla:

4 osób