Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Oto chrupiąca, pachnąca rozmarynem alternatywa dla smażonych ziemniaków. Py-cho-ta! Ziemniaki można pokroić w plasterki – wtedy upieką się szybciej.
Składniki:
- 8 dużych ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżka suszonego rozmarynu
- 3/4 szklanki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Nagrzać piekarnik do 175°C.
2W dużej misce wymieszać ziemniaki z rozmarynem, olejem, solą i pieprzem, tak, by ziemniaki dokładnie pokryły się ziołami.
3Rozłożyć ziemniaki równomiernie na blasze do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut.
Porcja dla:
4 osób