Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Warzywa na ciepło ze świeżymi ziołami – można podawać jako osobne danie np. z grzankami lub jako dodatek do mięsa.
Składniki:
- 2 cukinie (zielona i żółta)
- 3 papryki (zielona, żółta i czerwona)
- 4 mięsiste pomidory
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
1Warzywa umyć. Cukinię pokroić w paski, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
2Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać w drobną kostkę.
3W wysokim garnku rozgrzać olej i podsmażyć cebulę z czosnkiem.
4Następnie dodać pokrojoną cukinię i paprykę, dusić pod przykryciem około 7 min. Na końcu dodać pokrojone pomidory. Dusić przez kolejne 5 min.
5Całość doprawić solą, pieprzem, cukrem i octem. Dodać pokrojone zioła.
Porcja dla:
4 osób