Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Niecodzienny przepis na pierś z kurczaka – wygląda i smakuje wspaniale, więc warto się pokusić i przyrządzić!

Składniki:

  • 600 g filetu z kurczaka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 szklanki migdałów
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki masła
  • 1 gruszka

Przygotowanie:

1Kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Lekko rozbić tłuczkiem do mięsa i skropić sokiem z cytryny.

2Migdały posiekać i obtoczyć w nich kurczaka. Posypać solą i pieprzem.

3Na patelni rozgrzać masło i smażyć filety przez 3-5 minut z każdej strony.

4Gruszkę pokroić w cienkie plasterki. Kiedy kurczak jest już prawie gotowy, ułożyć na nim plasterki gruszki i smażyć jeszcze przez minutę – smacznego!

Porcja dla:

4 osób