Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Niecodzienny przepis na pierś z kurczaka – wygląda i smakuje wspaniale, więc warto się pokusić i przyrządzić!
Składniki:
- 600 g filetu z kurczaka
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1/2 szklanki migdałów
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki masła
- 1 gruszka
Przygotowanie:
1Kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Lekko rozbić tłuczkiem do mięsa i skropić sokiem z cytryny.
2Migdały posiekać i obtoczyć w nich kurczaka. Posypać solą i pieprzem.
3Na patelni rozgrzać masło i smażyć filety przez 3-5 minut z każdej strony.
4Gruszkę pokroić w cienkie plasterki. Kiedy kurczak jest już prawie gotowy, ułożyć na nim plasterki gruszki i smażyć jeszcze przez minutę – smacznego!
Porcja dla:
4 osób