Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
10 min.
10 min.
Kremowy dip w wersji light. Można go doprawić wedle własnych upodobań. Podawać z surowymi warzywami: pałeczkami z marchewki, rzodkiewki, ogórka, papryki, selera naciowego, z pomidorkami koktajlowymi itp.
Składniki:
- 1 ząbek czosnku
- 3 łodyżki pietruszki
- 200 g jogurtu naturalnego
- kilka gałązek szczypiorku
- 1 łyżeczka musztardy dijońskiej
- 1 łyżka białego octu winnego
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Posiekać bardzo drobno czosnek z pietruszką. Wymieszać z jogurtem, dodać szczypiorek, musztardę, ocet i sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać.
2Przykryć miskę i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Porcja dla:
8 osób