Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Znudziły mi się zwykłe kotlety z solą i pieprzem więc postanowiłam zrobić je po swojemu.
Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- około szklanka bułki tartej
- 2 duże piersi z kurczaka
- szczypta soli i pieprzu cytrynowego
- szczypta papryki ostrej
Przygotowanie:
1Roztrzepać jajka z 2-3 łyżkami mleka a na osobnym talerzu rozsypać bułkę tartą (najlepiej w głębokim talerzu).
2Pierś umyć i pokroić na kotlety.
3Każdy kotlet przyprawiamy w ten sam sposób (posypujemy każdą szczyptą przypraw po kolei).
4Moczymy każdą pierś w bułce, potem w jajku i ponownie w bułce uzyskując fajną panierkę 😉
5Smażymy na głębokim oleju.
6Podajemy z puree ziemniaczanym z marchewką oraz z surówką według własnego uznania (osobiście uwielbiam z mizerią).
7Smacznego 🙂
Porcja dla:
2 osób