Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

Znudziły mi się zwykłe kotlety z solą i pieprzem więc postanowiłam zrobić je po swojemu.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • około szklanka bułki tartej
  • 2 duże piersi z kurczaka
  • szczypta soli i pieprzu cytrynowego
  • szczypta papryki ostrej

Przygotowanie:

1Roztrzepać jajka z 2-3 łyżkami mleka a na osobnym talerzu rozsypać bułkę tartą (najlepiej w głębokim talerzu).

2Pierś umyć i pokroić na kotlety.

3Każdy kotlet przyprawiamy w ten sam sposób (posypujemy każdą szczyptą przypraw po kolei).

4Moczymy każdą pierś w bułce, potem w jajku i ponownie w bułce uzyskując fajną panierkę 😉

5Smażymy na głębokim oleju.

6Podajemy z puree ziemniaczanym z marchewką oraz z surówką według własnego uznania (osobiście uwielbiam z mizerią).

7Smacznego 🙂

Porcja dla:

2 osób