Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
50 min.
50 min.
Całkowity czas:
65 min.
65 min.
Polecam wszystkim szukającym ciekawego przepisu na sycący obiad 🙂
Składniki:
- 2 cukinie lub kabaczki
- 1 czerwona papryka, posiekana
- 250 g szynki
- 2 serki lekkie naturalne Bieluch (po 150 g)
- 4 jajka
- sól, pieprz
- posiekany koperek
- masło i bułka do formy
Przygotowanie:
1Rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni C.
2Cukinie lub kabaczki ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy posiekana paprykę i szynkę pokrojona w kostkę.
3Serki naturalne Bieluch łączymy z jajkami, solą, pieprzem i koperkiem.
4Wszystkie składniki mieszamy delikatnie i wykładamy do wysmarowanej masłem i posypanej bułką formy na tartę lub do tortownicy.
5Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 50 minut.
Porcja dla:
8 osób