Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
50 min.
Całkowity czas:
65 min.

Polecam wszystkim szukającym ciekawego przepisu na sycący obiad 🙂

Składniki:

  • 2 cukinie lub kabaczki
  • 1 czerwona papryka, posiekana
  • 250 g szynki
  • 2 serki lekkie naturalne Bieluch (po 150 g)
  • 4 jajka
  • sól, pieprz
  • posiekany koperek
  • masło i bułka do formy

Przygotowanie:

1Rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni C.

2Cukinie lub kabaczki ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy posiekana paprykę i szynkę pokrojona w kostkę.

3Serki naturalne Bieluch łączymy z jajkami, solą, pieprzem i koperkiem.

4Wszystkie składniki mieszamy delikatnie i wykładamy do wysmarowanej masłem i posypanej bułką formy na tartę lub do tortownicy.

5Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 50 minut.

Porcja dla:

8 osób