Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Pierwszy raz kargule jadłam u mojej siostry na obiedzie. Połączenie sera z piersią kurczaka to to, co moja rodzinka uwielbia.
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 2-3 jajka
- 1 czerwona papryka
- 4-6 łyżek kukurydzy z puszki
- kostka sera żółtego
Przygotowanie:
1Jajka roztrzepujemy i dodajemy pierś kurczaka pokrojoną w kostkę. Mieszamy.
2W drugiej misce paprykę kroimy w kostkę, dodajemy kukurydzę. Ser ścieramy na tarce. Następnie dodajemy sól, pieprz, vegetę do smaku. Dalej dodajemy mąki. Wszystko mieszamy.
3Wymieszane jajka z piersiami dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy.
4Na patelni rozgrzewamy olej. Po łyżce wykładamy placki na olej i smażymy. Podczas smażenia jedną stronę przetrzymać dłużej, tak aby się skleiło wszytko. (Za krótko trzymane rozwalają się)
Porcja dla:
6 osób