Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

Pierwszy raz kargule jadłam u mojej siostry na obiedzie. Połączenie sera z piersią kurczaka to to, co moja rodzinka uwielbia.

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2-3 jajka
  • 1 czerwona papryka
  • 4-6 łyżek kukurydzy z puszki
  • kostka sera żółtego

Przygotowanie:

1Jajka roztrzepujemy i dodajemy pierś kurczaka pokrojoną w kostkę. Mieszamy.

2W drugiej misce paprykę kroimy w kostkę, dodajemy kukurydzę. Ser ścieramy na tarce. Następnie dodajemy sól, pieprz, vegetę do smaku. Dalej dodajemy mąki. Wszystko mieszamy.

3Wymieszane jajka z piersiami dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy.

4Na patelni rozgrzewamy olej. Po łyżce wykładamy placki na olej i smażymy. Podczas smażenia jedną stronę przetrzymać dłużej, tak aby się skleiło wszytko. (Za krótko trzymane rozwalają się)

Porcja dla:

6 osób