Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

Jedne z moich ulubionych placków warzywnych. Dużo lżejsze od ziemniaczanych a bardzo smaczne. Najlepsze ze śmietaną.

Składniki:

  • 1 duży kabaczek
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • sól i pieprz do smaku
  • 4-5 łyżek mąki
  • olej do smażenia
  • śmietana do dekoracji

Przygotowanie:

1Kabaczek obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

2Cebulę obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Wymieszać z jajkami, przyprawami, mąką i kabaczkiem.

3Na patelni rozgrzać olej, nakładać placki i smażyć na rumiano z obu stron.

4Podawać ze śmietaną.

Porcja dla:

4 osób