Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Jedne z moich ulubionych placków warzywnych. Dużo lżejsze od ziemniaczanych a bardzo smaczne. Najlepsze ze śmietaną.
Składniki:
- 1 duży kabaczek
- 1 cebula
- 1 jajko
- sól i pieprz do smaku
- 4-5 łyżek mąki
- olej do smażenia
- śmietana do dekoracji
Przygotowanie:
1Kabaczek obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
2Cebulę obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Wymieszać z jajkami, przyprawami, mąką i kabaczkiem.
3Na patelni rozgrzać olej, nakładać placki i smażyć na rumiano z obu stron.
4Podawać ze śmietaną.
Porcja dla:
4 osób