Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Placki – racuszki z dyni i marchewki, z cynamonem i mąką ryżową. Pyszne i treściwe. Doskonałe na obiad dla dziecka. Bezglutenowe.
Składniki:
- 300 g dyni startej na drobnych oczkach
- 200 g marchewki startej na drobnych oczkach
- 100 g mąki ryżowej
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki cukru
Przygotowanie:
1Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misce.
2Smażyć małe placuszki na oleju na rumiano z każdej strony.
3Podawać z cukrem pudrem, ze śmietaną, jogurtem, albo z dżemem.
Porcja dla:
4 osób