Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
40 min.

Placki – racuszki z dyni i marchewki, z cynamonem i mąką ryżową. Pyszne i treściwe. Doskonałe na obiad dla dziecka. Bezglutenowe.

Składniki:

  • 300 g dyni startej na drobnych oczkach
  • 200 g marchewki startej na drobnych oczkach
  • 100 g mąki ryżowej
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki cukru

Przygotowanie:

1Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misce.

2Smażyć małe placuszki na oleju na rumiano z każdej strony.

3Podawać z cukrem pudrem, ze śmietaną, jogurtem, albo z dżemem.

Porcja dla:

4 osób