Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
25 min.
Całkowity czas:
30 min.

Lubię przyrządzać polędwiczki wieprzowe, bo to delikatne mięso i właściwie niewiele potrzeba, a smaczny obiad gotowy!

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 łyżeczka estragonu
  • 1/2 łyżeczki koperku
  • 200 ml śmietany 18%

Przygotowanie:

1Polędwiczkę pokroić w plastry, lekko rozbić (ręką lub tłuczkiem). Oprószyć solą i pieprzem.

2Na patelni rozgrzać oliwę z masłem i obsmażyć polędwicę z obu stron. Posypać estragonem i koperkiem, zalać śmietaną i dusić pod przykryciem przez 15 minut, aż mięso będzie miękkie.

Porcja dla:

4 osób