Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
25 min.
25 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Lubię przyrządzać polędwiczki wieprzowe, bo to delikatne mięso i właściwie niewiele potrzeba, a smaczny obiad gotowy!
Składniki:
- 1 polędwiczka wieprzowa
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 łyżeczka estragonu
- 1/2 łyżeczki koperku
- 200 ml śmietany 18%
Przygotowanie:
1Polędwiczkę pokroić w plastry, lekko rozbić (ręką lub tłuczkiem). Oprószyć solą i pieprzem.
2Na patelni rozgrzać oliwę z masłem i obsmażyć polędwicę z obu stron. Posypać estragonem i koperkiem, zalać śmietaną i dusić pod przykryciem przez 15 minut, aż mięso będzie miękkie.
Porcja dla:
4 osób