Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Polędwiczki wieprzowe to pyszne i delikatne mięso, które posmakuje nawet najmłodszym niejadkom – z dodatkiem sera usmażone na złoto. Polecam!

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 50 g sera żółtego
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • bułka tarta do obtoczenia
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1Polędwiczki przekroić na pół i w każdej zrobić nacięcie – kieszonkę.

2Ser pokroić na kwadratowe słupki długości polędwiczek i umieścić go w nacięciach.

3Panierować w mące, jajku i bułce tartej.

4Na patelni rozgrzać olej i smażyć polędwiczki na wolnym ogniu z obu stron na rumiano. Pod koniec smażenia oprószyć solą i pieprzem.

Porcja dla:

4 osób