Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Polędwiczki wieprzowe to pyszne i delikatne mięso, które posmakuje nawet najmłodszym niejadkom – z dodatkiem sera usmażone na złoto. Polecam!
Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 50 g sera żółtego
- 2 łyżki mąki
- 1 jajko
- bułka tarta do obtoczenia
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Polędwiczki przekroić na pół i w każdej zrobić nacięcie – kieszonkę.
2Ser pokroić na kwadratowe słupki długości polędwiczek i umieścić go w nacięciach.
3Panierować w mące, jajku i bułce tartej.
4Na patelni rozgrzać olej i smażyć polędwiczki na wolnym ogniu z obu stron na rumiano. Pod koniec smażenia oprószyć solą i pieprzem.
Porcja dla:
4 osób