Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Jest to przepis, który usłyszałem od sprzedawcy koziego sera na naszym lokalnym targu. Można je przygotować także na grillu.
Składniki:
- 4 duże świeże pomidory
- 115 g koziego sera
- 1 łyżka pieczonej czerwonej papryki konserwowej drobno pokrojonej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka posiekanych świeżych liści bazylii
- szczypta koszernej soli i zmielonego czarnego pieprzu do smaku
Przygotowanie:
1Nastawić piekarnik na grzanie od góry.
2Odciąć czubki pomidorów i wydrążyć, usuwając nasiona.
3W miseczce wymieszać kozi ser z posiekaną czerwoną papryką. Napełnić pomidory jednakową ilością nadzienia i umieścić w naczyniu do pieczenia. Posypać tartą bułką i posiekaną bazylią. Skropić oliwą i doprawić solą i pieprzem.
4Piec pod górną grzałką piekarnika od 5 do 10 minut, aż bułka tarta lekko się zrumieni.
Porcja dla:
4 osób